Areál mestského biokúpaliska navštívilo počas leta približne 75.000 ľudí

17.09.2013 Snina

Snina 17. septembra (TASR) - Najlepšiu sezónu za posledné roky zažilo počas tohtoročného leta biokúpalisko v meste Snina. Rekreačný areál, ktorý sprístupnili verejnosti 8. júna, navštívilo do konca augusta približne 75.000 ľudí.
"Oproti dvom predchádzajúcim sezónam ide celkovo o mierne zvýšenie návštevnosti. Počas letných dní sprevádzaných extrémnymi teplotami bola ale návštevnosť naozaj rekordná," informovala TASR Eva Mihaliková z Mestského úradu v Snine.
Záujem o biokúpalisko zvýšili aj počas tohto roka viaceré kultúrne podujatia, ktoré sa konali v jeho areáli. Hudobný festival Rock pod kameňom navštívilo počas troch dní 15.000 ľudí a Farfest prilákal do rekreačného strediska počas leta približne 1200 divákov.
Vstupné pre rekreantov biokúpaliska bolo v tomto roku oproti vlaňajšku o niečo drahšie. Miestni obyvatelia ale mohli rátať s cenovými podmienkami z minulého roka, a to v prípade, ak sa pri vstupe do areálu preukázali takzvanou kartou obyvateľa. Vydával ju im na požiadanie a po splnení určitých podmienok Mestský úrad v Snine. Ide o tohtoročnú novinku.
Biokúpalisko začalo sezónu 2013 aj s ďalšími novinkami. V jeho areáli pribudla nová detská lanovka, ruské kolky a nafukovací vodný futbal. Tržby strediska prekročili v tomto roku sumu 130.000 eur, priblížila Mihaliková s tým, že jeho celkové hospodárenie bude vyčíslené až pri záverečnom účte mesta.
Rekreačný areál za Sninou, ktorý vlastní a prevádzkuje miestna samospráva, prešiel v roku 2010 rozsiahlou rekonštrukciou za približne milión eur. Hlavným lákadlom strediska je biokúpalisko, ktoré využíva na filtráciu vody biotop vodných rastlín a rias bez prídavkov chémie. Po prvý raz sa v ňom mohli návštevníci okúpať v lete 2011.
 

Vyberte región